Kadastrale splitsing in scenario 3

4 reacties / 0 nieuw
Joris Wit
Kadastrale splitsing in scenario 3

In scenario 3 word bij stap 11 een kadastrale splitsing gedaan. Dit word met een WASWO en twee WAWOZ berichten naar de LV WOZ gestuurd. De wijziging zou ook in drie MKOZ berichten kunnen worden verstuurd. Waarom is er voor deze berichten gekozen? Of: Wat is de regel die bepaalt welk van deze berichten moet worden verstuurd?

Ruud Kathmann

Inderdaad dit kan ook met drie MKOZ berichten.

De werkwijze met drie MKOZ berichten lijkt mij daarbij ook een "toegestaan" alternatief (scenario 3a).

Joris Wit

Word 3a dan ook een tabblad in de Excel sheet? Dat lijkt me een beetje overdreven, anders krijg je wel heel veel tabbladen. Als elke variant een tabblad zou zijn dan zou je bij scenario 3 al 8 varianten hebben:

  1. code eigenaar/gebruiker: B + WAWOZ + 1 NBSK
  2. code eigenaar/gebruiker: E/G + WAWOZ + 1 NBSK
  3. code eigenaar/gebruiker: B + MKOZ + 1 NBSK
  4. code eigenaar/gebruiker: E/G + MKOZ + 1 NBSK
  5. code eigenaar/gebruiker: B + WAWOZ + 2 NBSK's
  6. code eigenaar/gebruiker: E/G + WAWOZ + 2 NBSK's
  7. code eigenaar/gebruiker: B + MKOZ + 2 NBSK's
  8. code eigenaar/gebruiker: E/G + MKOZ + 2 NBSK's

Ik denk dat ook bij Scenario 4 en 5 de WAWOZ door MKOZ zou kunnen worden vervangen, wat dan voor nog meer varianten zou zorgen.

Ruud Kathmann

Inderdaad maken we voorlopig geen extra "alternatieve scenario's" als referentie.

We hanteren gewoon de afgesproken beoordelingslijn. Wanneer een leverancier aanlevert op een andere wijze, zullen we beoordelen of dat een "geaccepteerd" alternatief is. Wanneer inderdaad sprake is van een geaccepteerd alternatief, kan met toch de conformiteitsverklaring krijgen.

We kunnen dan alsnog een dergelijk alternatief als tabblad opnemen (dat zijn dat tenminste gebruikte alternatieven en niet uitsluiten theoretisch mogelijke alternatieven). De bijbehorende berichten kunnen dan eventueel ook worden opgenomen in het StUF testplatform, zodat dit alternatief ook daar gewoon "groene vinkjes scoort".