ZorgmeldingTerugkoppelingDi01: wel of geen contactpersoon bij vervolgactie

4 reacties / 0 nieuw
Ruud Leenen
ZorgmeldingTerugkoppelingDi01: wel of geen contactpersoon bij vervolgactie

StUF Koppelvlak Jeugdzorg 1.0.1 beschrijving zegt op pagina 51:

“In het geval dat er een vervolgactie voorzien is op de behandeling van de terugmelding, is een belanghebbende degene die geacht wordt die vervolgactie uit te voeren (een vestiging met contactpersoongegevens)”

De Vestiging (met handelsnaamVerkort) en contactpersoon (met naam en optioneel telefoonnummer en/of mailadres) zijn niet verplicht: terugkoppelingen met vervolgactie maar zonder contactpersoongegevens worden bevestigd.

Wat is wenselijk?

 

 

Arjan Kloosterboer

Dat er een vervolgactie voorzien is, wordt vastgelegd in de omschrijving van het resultaat van de zaak (resultaat/omschrijving) met de waarde "Vervolgactie nodig". Het is dan verplicht te duiden welke organisatie (Vestiging) die vervolgactie gaat uitvoeren (regel CORV-D4.1). Het is niet verplicht om de contactpersoon (het aanspreekpunt) mee te geven. Wel gewenst.

Ruud Leenen

Helder Arjan, dat was onze bevinding ook al: bij vervolgactie  is  de vestiging is verplicht maar zonder contactpersoongegevens volgt ook een bevestigingsbericht.

Uit de koppelvlakbeschrijving versie 1.0.1. d.d. 30 oktober 2015, pagina 51 onder "heeft als Belanghebbende" staat toegelicht dat bij vervolgactie meegegeven wordt "een vestiging met contactpersoongegevens". Ik heb dat in eerste instantie geïnterpreteerd als verplicht en later uit de validatie begrepen dat het optioneel is. In de praktijk meldt VT mij nu ook terug dat zij in veel gevallen wel de organisatie benoemen waar de vervolgactie ligt maar nog geen contactpersoon hebben. Dat levert dan geen probleem op.

Arjan Kloosterboer

Dank voor je scherpte. Ik pas de koppelvlakbeschrijving aan: "een vestiging met eventueel contactpersoongegevens".