STUF-ZKN 0310 endpoints empty response

13 reacties / 0 nieuw
Michel van Kasteren
STUF-ZKN 0310 endpoints empty response

Dag,

Ik wil, na een aantal ad-hoc testen, een testset uitvoeren. Het gaat om StUF-ZKN 0310. In de details van ons pakket voeg ik de Endpoints StUF Testplatform toe. Ik vind het niet duidelijk welke endpoint typen ik hier moet kiezen. Ik heb voor nu endpoints nodig voor genereerzaakidentificatie, Creerzaak en actualiseerzaakstatus. Alles dat daar maar een beetje op lijkt heb ik toegevoegd. Dus eerst maar eens de genereerZaakidentificatie testen. Mijn beste gok is het endpoint type VerwerkSynchroonVrijBericht. 

Bij Testsets heb ik nu een uitvoering gegenereerd van Zaak- Documentservices 1.2 - Documentservice consumer StUF. Deze zie ik bij Testuitvoering en is actief. Aanroep van de STP webservice geeft bij mij steeds 

Client found response content type of '', but expected 'text/xml'.
The request failed with an empty response.

Ik heb verschillende andere endpoints geprobeerd met hetzelfde resultaat. De handleiding maakt me niet wijzer en op in de discussies kan ik ook geen antwoord vinden.

Ik doe vast iets fout op het STP maar wat? 

 

Groetjes Michel

 

 

Issue Manager

Van dit issue is onderhoudsverzoek ONV489950 aangemaakt.

Michiel Verhoef

Beste Michel,

In je vraag worden verschillende standaarden door elkaar gebruikt. In ieder geval StUF ZKN en zo te zien ook Zaak- Documentservices 1.2: de services genereerzaakidentificatie, Creerzaak en actualiseerzaakstatus die je noemt zijn uit dit koppelvlak afkomstig.

StUF ZKN 03.10 kent de services genereerzaakidentificatie, Creerzaak en actualiseerzaakstatus niet. Hiervoor moet je de WSDLs van het koppelvlak Zaak- Documentservices versie 1.2 gebruiken. Deze zijn te vinden op GEMMA Online op de documentatie pagina van het koppelvlak ZDS, in zipfile XSD Schema's Zaak- Documentservices .

De service genereerZaakidentificatie is te vinden in zds0120_vrijeBerichten_zs-dms.wsdl, de services creeerZaak en actualiseerZaakstatus in zds0120_ontvangAsynchroon_mutatie_zs-dms.wsdl. Het zijn dus geen services van StUF ZKN 03.10 en deze zijn dan ook niet terug te vinden in de WSDL's die daar bij horen.

Groeten,

Michiel

Michel van Kasteren

Dag Michiel,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik ben niet zo van het StUF jargon dus sorry voor de verwarring.

We hebben reeds testen succesvol uitgevoerd bij klanten. Het gaat hier specifiek om het StUF tesplatform. Het is mij niet duidelijk of ik de juiste endpoints gebruik. 

Tips welkom.

groetjes Michel

 

Michiel Verhoef

StUF ZKN 03.10 is wat anders dan Zaak- Documentservices dus wanneer je de endpoints van StUF ZKN 03.10 gebruikt voor de services van Zaak- Documentservices gaat dat niet werken.

Helaas kan ik op het moment niet bij het StUF Test Platform maar als je kijkt naar de testsets voor ZDS 1.2 zou je de juiste endpoints moeten kunnen vinden.

 

 

Frank Samwel

beste Michel,

Het juiste endpoint type voor genereerZaakidentificatie is inderdaad VerwerkSynchroonVrijBericht. Wanneer je die geconfigureerd hebt, en het genereerZaakidentificatie bericht stuurt naar het bijbehorende url ligt daar niet de oorzaak.

Ik heb het ook even geprobeerd om via SoapUI een bericht te sturen naar dit endpoint op het StUF Testplatform voor je applicatie. Dit bericht is aangekomen in de testsetuitvoering, en ik heb netjes een genereerZaakIdentificatie_Du02 teruggekregen.

Kan je controleren wat er precies is gestuurd naar het StUF Testplatform en wat je precies terugkrijgt?

Michel van Kasteren

Dag Frank,

Ik heb ook even met SoapUI getest.

Endpoint: http://stuftestplatform.nl:7080/opentunnel/000000000000074/<onzeappid>/V...

Request:

<soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
   <soap:Body>
      <genereerZaakIdentificatie_Di02 xmlns="http://www.egem.nl/StUF/sector/zkn/0310">
         <stuurgegevens>
            <berichtcode xmlns="http://www.egem.nl/StUF/StUF0301">Di02</berichtcode>
            <zender xmlns="http://www.egem.nl/StUF/StUF0301">
               <organisatie>Kred'IT BV</organisatie>
               <applicatie>Allegro</applicatie>
               <administratie></administratie>
               <gebruiker></gebruiker>
            </zender>
            <ontvanger xmlns="http://www.egem.nl/StUF/StUF0301">
               <organisatie>STP</organisatie>
               <applicatie>StUFZKN</applicatie>
               <administratie></administratie>
               <gebruiker></gebruiker>
            </ontvanger>
            <referentienummer xmlns="http://www.egem.nl/StUF/StUF0301">000000000000000000000000000000002858</referentienummer>
            <tijdstipBericht xmlns="http://www.egem.nl/StUF/StUF0301">20180215103613576</tijdstipBericht>
            <functie xmlns="http://www.egem.nl/StUF/StUF0301">genereerZaakidentificatie</functie>
         </stuurgegevens>
      </genereerZaakIdentificatie_Di02>
   </soap:Body>
</soap:Envelope> 

Response (Raw):

HTTP/1.1 500 Internal Server Error
Server: Apache-Coyote/1.1
ResponseCode: 500
ResponseCodeMessage: Fault
remotingContentType: remotingContentTypeNonString
Content-Type: text/xml;charset=UTF-8
Content-Length: 391
Date: Thu, 15 Feb 2018 10:50:32 GMT
Connection: close

<env:Envelope xmlns:env="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
    <env:Header/>
    <env:Body>
        <env:Fault>
            <faultcode>env:Client</faultcode>
            <faultstring>STP00125</faultstring>
            <detail>
            Active execution isn't found. Application:[id=50686161].
            </detail>
        </env:Fault>
    </env:Body>
</env:Envelope>

 

 

 

Michiel Verhoef

Ik denk dat ik al zie waar het mis gaat: het bericht wat je inschiet heeft als namespace die van StUF ZKN: http://www.egem.nl/StUF/sector/zkn/0310

Het genereerZaakidentificatie bericht staat echter in een heel andere namespace, die van de Zaak- Documentservices: http://www.stufstandaarden.nl/koppelvlak/zds0120

StUF ZKN kent het bericht genereerZaakidentificatie niet, dat is een bericht uit het koppelvlak Zaak- Documentservices. Het lijkt er op dat je StUF ZKN en Zaak- Documentservices door elkaar gebruikt. Welke XSD schema's gebruik je om dit bericht te valideren? Via XML Spy kan ik nl. dit bericht niet valideren tegen de schema's van de Zaak- Documentservices en/of die van StUF ZKN.

 

 

Michel van Kasteren

Hmm, in de zkn0310_vrijeBerichten_zs-dms.wsdl bestaat de genereerZaakidentificatie wel. Maar zoals ik het begrijp zit ik nog een niveau te laag. Ik ga in de Zaak- Documentservices duiken. Mocht ik daar niet uit komen meld ik me weer.

Bedankt voor de reacties.

 

 

Michiel Verhoef

Nu snap ik het: zkn0310_vrijeBerichten_zs-dms.wsdl  is een wsdl van de Zaak- Documentservices (zs-dms), deze staat in de folder zkn0310/zs-dms.

Dit komt doordat de Zaak- Documentservices 1.1 nog een berichtcatalogus op StUF-ZKN 0310 was. De huidige versie van de Zaak- Documentservices (1.2) staat inmiddels in een eigen namespace en in een eigen folder. Het is niet mogelijk om ZDS 1.2 berichten naar een ZDS 1.1 endpoint te sturen en andersom.  Maar in beide gevallen geldt dat het StUF ZKN 03.10 endpoint VerwerkSynchroonVrijBericht het bericht genereerZaakIdentificatie niet kent.

In zkn0310/zs-dms/zkn0310_vrijeBerichten_zs-dms.wsdl staat het eindpoint VrijeBerichten gedefinieerd. StUF-technisch klopt dit niet, dit is in ZDS 1.2 opgelost naar de correcte naam VerwerkSynchroonVrijBericht (te vinden in zds0120_vrijeBerichten_zs-dms.wsdl).

 

Frank Samwel

Hallo Michel, zo te zien aan het antwoordbericht is er nog een probleem erboven. Het bericht komt nog niet in de schema validator, dus het namespaceprobleem kom je misschien nog tegen, maar is niet de verklaring voor deze foutmelding.

"Active execution isn't found" betekent dat er geen testsetuitvoering actief is. Op het StUF Testplatform kan je dat zien (en oplossen) aan het vinkje bij "Actief". De testset die je wilt uitvoeren moet hier actief zijn.

Is mijn schuld, want ik had om te testen dat er geen probleem in de pakket-configuratie zat een bericht gestuurd. Hiermee was de test uitgevoerd en afgerond (en dus niet meer actief). Ik heb mijn bericht gewist en de test weer actief gemaakt. Wanneer je nu het bericht stuurt komt het wel aan.

vriendelijke groeten, Frank

Michel van Kasteren

Dag,

Ik zit inmiddels op Zaak- Documentservices 1.2. De compliance test  voor de rol Zaakservice consumer heb ik inmiddels succesvol uitgevoerd. Daarna een nieuwe testset klaargezet voor rol Documentservice consumer StUF. Hierin heb ik alleen de voegZaakdocumentToe_EdcLk01 nodig dus ik vink alleen dat scenario aan. Dan voer ik de functie uit vanuit onze applicatie. Het bericht komt correct aan. De staat is Validated maar het Bv03Bericht wordt niet teruggestuurd door STP. Ik kan niet vinden waarom. De testset uitvoering blijft dus IN PROGRESS.

Kan iemand vertellen wat ik verkeerd doe?

Groetjes Michel

 

 

Bijlage

2018-02-20_1618.png
Frank Samwel

Hallo Michel,

Er lijkt hier een bug te zitten in het testplatform. We zoeken het uit en lossen het op in een hotfix.

groeten, Frank