Notificatie heeft betrekking op

2 reacties / 0 nieuw
Robin Masters
Notificatie heeft betrekking op

Hallo,

In een notificatie word er gerefereerd naar het kind met het heeftBetrekkingOp element.
In de VTO heeft elk kind zijn eigen volgnummer maar in de notificatie is deze niet aanwezig.

Nou is het mogelijk om een kind te matchen op BSN of vreemdelingen nummer maar als die niet aanwezig zijn word het gokken.
Als voorbeeld een ongeboren tweeling, hoe moet ik zonder het volgnummer erachter komen voor welk kind de notificatie geld?

Wat is de reden dat het volgnummer niet wordt gebruikt in de notificatie?

Groeten,

Robin

Arjan Kloosterboer

Het Clientvolgnummer in het VTO-bericht is daarin nodig om elke belanghebbende aan het juiste kind te kunnen koppelen in het geval de VTO meerdere kinderen betreft. Het Clientvolgnummer wordt niet overgenomen door de RvdK en kan dus ook niet teruggegeven worden in de RvdK-notificatie. Dat is ook niet nodig omdat elke notificatie precies één kind betreft dat geidentificeerd wordt dmv. BSN e.d. Behalve ... als het een ongeboren kind betreft, dat heeft geen identificatie. Zolang het VTO betrekking heeft op één ongeboren kind, dan is er nog niets aan de hand. Genoemd probleem ontstaat dus pas bij een ongeboren meerling. Maar dan is identificatie uberhaupt een probleem. Hoe houd je die twee (of meer) foetussen uit elkaar en weet je dat de ene het ene Clientvolgnummer heeft en die andere het andere nummer? Lijkt me ondoenlijk. Oftewel, in dat geval is er sprake van meerdere ongeboren kinderen en heeft de notificatie op alle ongeborenen of op een willekeurige ongeborene betrekking. Informeer 's via de klant hoe de RvdK met meerlingen omgaat. Het zou me niet verbazen als ze per meerling telkens slechts één notificatie versturen. 

Wel is dit een issue voor een toekomstige verbetering van het koppelvlak waarin het geval 'ongeborene(n)' beter gemodelleerd is. Staat genoteerd.