REST standaard

3 reacties / 0 nieuw
Tahir Malik
REST standaard

Is er al een idee om een landelijke REST standaard te definiëren voor Stuf-ZKN & Stuf-BG vergelijkbaar met dit:

https://github.com/Drechtsteden/API

En hiermee bedoel ik niet dit doen :): https://discussie.kinggemeenten.nl/discussie/gemma/stuf-301/rfc-compacte...

Maar een echt RESTfull standaard die heen en weer JSON accepteert.

Michiel Verhoef

Inmiddels zijn we al druk doende een op REST/JSON gebaseerde API te maken voor de Zaak- Documentservices. Alle code issues en documentatie (voor zover al klaar, zoals gezegd, het is work in progress) is te vinden op https://github.com/VNG-Realisatie/gemma-zaken/

Omdat de focus ligt op scherpe eindproduct standaarden in plaats van generieke sectormodellen (zoals StUF-ZKN en StUF-BG) zal er geen 1 op 1 vervanging van deze sectormodellen komen. Wel zullen er meer en vollediger eindproductstandaarden komen.

Mocht je interesse hebben in de ontwikkelingen, na elke sprint (sprints duren een maand, ook ivm beschikbare tijd van iedereen) wordt het resultaat getoond in een sprint demo die publiek toegankelijk is. Ik zal je zo de mail doorsturen met daarin de informatie over data en plaatsen. De volgende sprint demo is al op maandag 27 augustus in Haarlem. Leveranciers (en andere belangstellenden) zijn van harte welkom om niet alleen te komen maar ook (kritische) vragen te stellen en natuurlijk met de standaard voor zover die al vorm heeft gekregen te testen en bevindingen in te sturen.

 

 

 

 

Tahir Malik

Top! Dat ziet er goed uit. Ik zal de code eens bekijken en kijken of ik 27 augustus aanwezig kan zijn.