Harmonisatie Telefoonnummer

3 reacties / 0 nieuw
Tonkie Zwaan
Harmonisatie Telefoonnummer


Bijgaand, zie bijlage onderaan: 20170201 Harmonisatievoorstel Telefoonnummer -v0.4.pdf, het GAB-harmonisatievoorstel over de Standaard Telefoonnummer.

Dit harmonisatievoorstel beschrijft op welke wijze de structuur van een telefoonnummer, zowel de Nederlandse telefoonnummers als buitenlandse telefoonnummers gestandaardiseerd kan worden. Deze standaardstructuur moet gelden voor het formaat in de gegevensuitwisseling.

De vraag aan de community is of jullie akkoord gaan met dit voorstel om tot de GAB-harmonisatie-afspraak te komen.
 

Michiel Verhoef

De ITU standaard spreekt over digits en in de voorbeelden voor gegevensuitwisseling (waar deze standaardstructuur voor moet gelden) worden telefoonnummers genormaliseerd tot reeksen cijfers, waarbij de plus-tekens, spaties en voorloopnullen weggelaten worden. Toch wordt in het formaat voorgesteld het telefoonnummer alfanumeriek te maken.

Kan dit niet beter nog meer volgens de ITU standaard alleen numerieke waarden bevatten? Dus N..15?

 

Marcel van den Brink

Waarom geen karakter tussen de country code en het telefoonnummer in het land? Dit geldt ook voor NDC en SN. Wat je nu krijgt is dat de hele semantiek verwijderd wordt waarmee formatering op het scherm voor de gebruiker niet meer naar een standaard schrijfwijze omgezet kan worden. Voor Nederlandse nummers kunnen we dat nog terughalen, voor buitenlandse nummers is dat niet te doen. Ga maar eens bepalen of het een 1, 2 of 3 cijferige landencode is en wat de NDC is van een willekeurige reeks getallen.

Ik vond deze XSD
http://www.codesynthesis.com/projects/xsstl/xsstl/phone-number.xsd


Als de semantiek geheel uit een telefoonnummer kan, dan kan overwogen worden om er een Integer van te maken ipv een String. Ik zou dan de InternationalE164 standaard hiervoor volgen

Name InternationalE164 (ETSI.org)
Description E.164 Number in fully international format, written as decimal digits.
Usage guidance -
References Recommendation ITU-T E.164 [4], clause 6
Example 31612345678
Regular expression ^[0-9]{1,15}$
XSD InternationalE164, simpleType
ASN.1 See clause 7.2

<xs:simpleType name="InternationalE164">
<xs:restriction base="xs:token">
<xs:pattern value="[0-9]{1,15}"/>
</xs:restriction>
</xs:simpleType>