Mogelijkheid voor extra gegevens in verstrekVordering bericht

5 reacties / 0 nieuw
Jacob Vos
Mogelijkheid voor extra gegevens in verstrekVordering bericht

Is er een mogelijkheid om in het bericht 'Di01-verstrekVordering' extra gegevens op te nemen? Gekoppeld aan de vordering of gekoppeld aan vorderingsregel?

Ik bedoel niet: uitbreiden van de standaard, maar maatwerk voor onze organisatie. En als ik het goed begrijp, is 'ExtraElementen' niet bedoeld voor wat we zoeken.

Michiel Verhoef

Hallo Jacob,

Om hier een antwoord op te kunnen geven is het goed om te weten om wat voor extra gegevens het gaat. Want zoals ik het nu zie is extraElementen eigenlijk het enige wat kan in de berichten.

Groeten,

Michiel

Jacob Vos

Hallo Michiel,

Het betreft i.i.g. financiƫle boekinggegevens (die het inningensysteem in een latere fase aan de financiƫle administratie doorgeeft).

Groeten,

Jacob

Michiel Verhoef

Hallo Jacob,

Zonder uitbreiding van de standaard is het niet mogelijk om gegevens als boekinggegevens toe te voegen aan berichten en dan ook nog te blijven voldoen aan de standaard Betalen en Invorderen.

Wat zou er op tegen zijn om de standaard uit te breiden als deze niet voldoet? In het bericht verstrekFinancieleVerantwoording staan de volgende boekinggegevens:

  • boekingsleutel
  • boekingbedragInclBTW
  • boekingbedragExclBTW
  • boekingbedragBTW

Zou dit voldoende zijn om de wens voor jouw organisatie in te vullen? Dan maken we daar een RFC van en kan het bericht verstrekVordering uitgebreid worden.

Edit: voor een RFC is dan ook een goede onderbouwing van de gevraagde wijziging nodig maar daar kun jij me vast bij helpen?

Groeten,

Michiel

Jacob Vos

Hoi Michiel,

Dank voor de vlotte en duidelijke reactie. We gaan hierover nog met de leverancier in conclaaf. Pas dan lijkt het mij een geschikt moment voor een RFC.

Groeten,

Jacob