geoBAG of geoBAG+

2 reacties / 0 nieuw
Ruud Kathmann
geoBAG of geoBAG+

In het koppelvlak geoBAG wordt heel strikt beperkt tot het verblijfsobject. Dat betekent dat gemeenten die bijvoorbeeld overige gebouwde objecten vastleggen, met dit koppelvlak niet uit de voeten kunnen. StUF bg hanteert TGO als overkoepelende entiteit. Vanuit familie-overwegingen lijkt het ons verstandig om ook hier in plaats van met VBO met TGO te werken. Daarmee zijn ook de overige terreinen (naast ligplaats en standplaats) uitwisselbaar geworden.

Arnoud de Boer

In het koppelvlak Geo-BAG worden gegevens uitgewisseld van de volgende BAG-objecttypen: Pand, Verblijfsobject, Standplaats, Ligplaats, Woonplaats, Nummeraanduiding en OpenbareRuimte.

Dit zijn de verplichte BAG-objecten, BAG+ objecttypen zijn nu in deze eerste versie buiten-scope geplaatst. Leveranciers zullen eerst deze versie van het koppelvlak willen implementeren. Later kan een uitbreiding volgen met ook andere BAG+-objecttypen, indien deze behoefte bestaat en niet op andere wijze wordt geleverd (RSGB/StUF-BGT, Geo-WOZ, Geo-BOR, LV-BGT/PDOK).