Vestigingsnummer verplicht

4 reacties / 0 nieuw
Maike van Heuve...
Vestigingsnummer verplicht

Bij het inschieten van een zaak vanuit het backofficesysteem naar het zaasysteem is bij een NNP het vestigingsnummer verplicht,. Echter hebben stichtingen, verenigingen en kerkgenootschappen geen vestigingsnummer.  Hierdoor moeten we een fictief nummer invullen om toch de zaken volgens werkproces te registreren. Dit zou alleen niet de bedoeling moeten zijn. Graag dit aanpassen naar optioneel zodat zaken met correcte gegevens geregistreerd kunnen worden.

Mvg Maike van Heuven van Staereling- de Louw

Gemeente Purmerend

Michiel Verhoef

Beste Maike,

Bij een NNP is het vestigingsnummer niet altijd verplicht, tenzij de NNP een vestiging is. In de ZDS 1.1.2 standaard (neem ik aan, aangezien dat de meest gebruikte versie is) staat beschreven op pagina 30:

Indien initiator is nietNatuurlijkPersoon
object . heeftInitiator . gerelateerde . nietNatuurlijkPersoon . inn.nnpld Niet natuurlijk persoon identificatie (RSIN) (van initiator)  v
object . heeftInitiator . gerelateerde . nietNatuurlijkPersoon . ann.identificatie Ander Niet natuurlijk persoon identificatie (van intitiator)

inn.nnpld OF ann.identificatie is verplicht. Alle andere elementen binnen het element nietNatuurlijkPersoon (zie schema StUF-ZKN) zijn optioneel o

Indien initiator is vestiging
object . heeftInitiator . gerelateerde . vestiging . vestigingsNummer Vestigingsnummer v
Alle andere elementen binnen het element vestiging (zie schema StUF-ZKN) zijn optioneel

Wanneer een stichting, vereniging of kerkgenootschap niet als vestiging maar als regulier NNP opgevoerd wordt moet dit geen problemen geven. Volgens de standaard is het vestigingsnummer niet verplicht bij een NNP.

Hopelijk beantwoord dit je vraag, zo niet hoor ik dit natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,

Michiel Verhoef

 

Maike van Heuve...

Dank Michiel,

Maar dan staat dit gegeven foutief geregistreerd bij de KvK want hier halen wij onze metadata vandaan. Moet dit dan bij hen gemeld worden? En heeft Centric bovenstaande regel ook verwerkt in hun koppeling want zij eisen vulling van dit veld

Mvg,

Maike

Maike van Heuve...

edit: wij hebben overigens geen optie om een organisatie als vestiging of niet vestiging te registreren. De keuze is persoon of niet natuurlijk persoon.