Inhoudelijke criteria conceptstandaard Gemeentelijke monumenten (ODS)

3 reacties / 0 nieuw
Sander Bakker
Inhoudelijke criteria conceptstandaard Gemeentelijke monumenten (ODS)

In de praktijkbeproeving Open Data Standaarden (ODS) ( https://www.da2020.nl/ondersteuningsmiddelen/praktijkbeproeving-open-dat...) worden met gemeenten gestandaardiseerde sets aan gegevens ontwikkeld met als doel deze gegevens gestructureerd te kunnen publiceren om ervaringen met dit proces op te halen en te delen. De selectie van de onderwerpen is afkomstig van de High Value Data Lijst.

Het conceptresultaat voor het onderwerp Gemeentelijke monumenten is het ingevoegde bestand waarin de inhoudelijke criteria voor deze conceptstandaard worden beschreven. Graag ontvangen wij uw reactie hierop. Reageren kan tot en met 15 november op dit platform.

Voor vragen kunt u contact opnemen met sander.bakker@kinggemeenten.nl

Barend Sneller

wat is de toegevoegde waarde hiervan t.o.v. de Wkpb? en wat betekent het als die 2 uit elkaar gaan lopen? 

Nol Witte

"wat is de toegevoegde waarde hiervan t.o.v. de Wkpb? en wat betekent het als die 2 uit elkaar gaan lopen?"

Een uniforme manier van het ontsluiten van gegevens van álle monumenten zou ik als afnemer van deze gegevens heel handig vinden. Hoewel bijv. de gemeentelijke monumenten wel Wkpb geregistreerd zijn, zijn deze vanuit het Kadaster slecht inzchtelijk: ze worden bijvoorbeeld niet meer geleverd via BRK Levering. Bij ODMH hebben we daarom diverse (niet uniforme) kaartlagen van de verschillende gemeenten in ons intranet GIS hangen om een goed beeld te hebben van de gemeentelijke monumenten.