logica Zaakobject.binnenlands adres

2 reacties / 0 nieuw
Anoniem
logica Zaakobject.binnenlands adres

Ik zie de logica niet van het opnemen van een compleet ongestructureerd attribuut "binnenlands adres" dat bovendien afleidbaar is uit attributen van het betreffende object. Hoe is dit attribuut in het model terechtgekomen ? M.i. kan het geen argument zijn om "zoeken eenvoudiger te maken", want dat is immers een implementatievraagstuk en geen modellering van de werkelijkheid.

Maarten van den...

De afleidbare attribuutsoorten binnen OBJECT zijn opgenomen ten behoeve van de definitie van StUF-vraagberichten. In deze berichten wil je een OBJECT - ongeacht het subtype waar het om gaat - kunnen bevragen op een criterium als het adres in Nederland. Om de betekenis van een bevraging van een OBJECT op een Nederlands adres vast te leggen dient ergens gedefinieerd te worden hoe de attribuutsoorten binnen binnenlands adres gedefinieerd zijn voor elk van de subtypen van OBJECT. Omdat dit een semantische definitie is, is ervoor gekozen dit vast te leggen in het RGBZ.

In het RSGB is hetzelfde gedaan binnen SUBJECT. Als je daar kijkt zul je zien dat niet gaat om een ongestructureerd element, maar om een groepsattribuutsoort met een heleboel structuur erbinnen.