BG02.04 lengte SBI code

5 reacties / 0 nieuw
Dennis de Wit
BG02.04 lengte SBI code

Zoals op 12-09-2013 aangegeven tijdens de expertgroep Informatiemodellen is de SBI-code 6 lang geworden vanuit het KvK. In StUF-BG 02.04 is de SBI code nu 5 posities lang. Ellen Debats heeft (via de mail) hier al als volgt op gereageerd: In BG02.04 is deze inderdaag 5 posities lang. Via een erratum of extra element moet dit probleem opgelost worden. Henri is hiervan op de hoogte maar waarschijnlijk is het beste dit nog via de formele weg als ?rfc? in te dienen. In StUF-BG 03.10 is de SBI code nu 15 posities lang. Hier is het dus technisch geen enkel probleem de nieuwe SBI code door te geven.

Dennis de Wit

PinkRoccade is sterk voorstander van een erratum om de huidige lengte van 5 te wijzigen in 6. Liever niet via extraElementen want dat komt de interoperabiliteit niet ten goede. Zie ook de mailwisseling die PinkRoccade hierover met de KvK gevoerd heeft (bijlage).

Bijlage

Mailwisseling KvK.docx
Robert Melskens

Dit Erratum is opgevoerd in de onderhoudsverzoeken als ERR310.
De lijst met onderhoudsverzoeken vind je op: 
www.gemmaonline.nl/index.php/StUF-Expertgroep#Documenten

Mark Paanakker

GouwIT kan met deze wijziging leven, wij hebben echter pas per April 2014 tijd hiervoor om dit in onze software aan te passen. Deze wijziging dus wat ons betreft pas per die datum doorvoeren (dus niet op het januari 2014 releasemoment).

Robert Melskens

In de StUF Expergroep van 15 januari 2014 is besloten om dit erratum niet te honoreren. Het is een RFC en die kunnen niet meer op StUF 2.04 worden aangebracht.