betekenis verwerkingssoort en entiteittype

5 reacties / 0 nieuw
Maiko Overgaauw
betekenis verwerkingssoort en entiteittype

Kan iemand me vertellen welke lettercodes ik kan gebruiken voor het entiteittype en wat de betekenis hiervan is?

Idem voor de verwerkingssoort?

bvb dank

Robert Melskens

Dag Maiko,

Ik ga er vanuit dat je wil weten welke waarde het element 'entiteittype' binnen het 'stuurgegevens' element kan hebben.
In de StUF 2.04 standaard staat:

Een bericht in StUF heeft altijd betrekking op objecten van één entiteittype en de generieke berichtsoort wordt verfijnd tot een berichtsoort voor een bepaald entiteittype door middel van het stuurgegeven entiteittype.

Als je het bg0204.xsd schema bekijkt dan zie je dat het 'body' element van de berichten diverse elementen kan bevatten. Allemaal elementen waarvan de naam bestaat uit een 3-letterige mnemonic. Dat is ook precies de mnemonic die in het element 'entiteittype' moet worden geplaatst. Vul je de body van een bericht dus met het 'NNP' element dan krijgt het element 'entiteittype' ook de waarde 'NNP'. De betekenis van deze 3-letterige mnemonic kun je halen uit het document 'bg0204.pdf' dat je kunt vinden in de folder 'bg0204' in deze zip.

Maiko Overgaauw

Hallo Robert

 

Dank voor je reactie, helder verhaal. Is er ook ergens een beschrijving de vinden van de entiteitsoort (in mijn berichten kom ik zowel soort F als R tegen). Wat betekenen deze waarden en wat is er wellicht nog meer mogelijk?

Robert Melskens

Ik neem aan dat je verwerkingssoort bedoelt. Ja, die vraag was ik vergeten te beantwoorden, excuses.

Zie daarvoor pagina 29 van het bestand stuf020401.pdf in deze zip. Verderop in het document vind je trouwens nog wat meer uitleg over het gebruik van dit attribuut, dat zou nuttig kunnen zijn.

Maiko Overgaauw

helder, dank je wel.