Voorbeelduitwerking antwoordbericht is onjuist

3 reacties / 0 nieuw
Rijk van Haaften
Voorbeelduitwerking antwoordbericht is onjuist

Op pagina 115 van StUF 3.01 (versie 27, 06-02-2018) staat een uitwerking van hoe het antwoord op een bevraging moet worden samengesteld voor het voorbeeld uit paragraaf 2.3.1.

De grafische weergave van de historie bevat een L-vormig blok: van den Bergh, gehuwd. Dit is binnen StUF niet toegestaan. (Er zijn historiemodellen waarin zo'n situatie wel mogelijk is, maar dat laat ik hier nu buiten beschouwing.) Het uitgeschreven antwoord in XML-formaat bevat dezelfde fout, op pagina 117. Het laatste historieFormeel-blok had er niet mogen staan. Het blok gemarkeerd met [50] moet exact twee keer in het antwoord voorkomen. De tekst op pagina 117 vermeld dat correct.

In TheorieHistorie5 staat wel de juiste grafiek, op pagina 46. Ook het antwoordbericht in XML-formaat is daar juist (pagina 51). Ik stel voor de aanpak van TheorieHistorie5 over te nemen in de standaard.

Issue Manager

Dit onderhoudsverzoek is opgevoerd in de onderhoudsverzoeken als ONV0517.
De lijst met onderhoudsverzoeken vind je op: 
www.gemmaonline.nl/index.php/StUF-Expertgroep#Documenten

Rijk van Haaften

Zijn er naast het Kadaster andere partijen met ervaring op het gebied van StUF-bevragingen, het bouwen van software ervoor of het verwerken van de geproduceerde bevragings-resultaten? Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen daarmee en de gemaakte keuzes (met betrekking tot bovengenoemde constatering of andere bevragings-gerelateerde zaken).