Onduidelijkheid betekenis adresAanduidingGrp

4 reacties / 0 nieuw
Mariëlle Copier
Onduidelijkheid betekenis adresAanduidingGrp

Allen,

Er leeft bij ons wat onduidelijkheid over de betekenis van de groep adresAanduidingGrp.
Vandaar de vraag of onderstaande conclusies juist zijn.

a. Gezien vanuit entiteittype TGO

  1. De relatie TGOAOANVN geeft alle nevenadressen weer van het terrein/gebouwd object
  2. De relatie adresAanduidingGrp geeft het hoofdadres weer

b. Gezien vanuit entiteittype AOA

Binnen de relatie AOATGO kan ook een adresAanduidingGrp aangeleverd worden. Volgens punt a zou dit dan ook het hoofdadres van de TGO moeten zijn.
Dus als hier bij de TGO een adresAanduidingGrp wordt aangeleverd dan is de AOA zelf het nevenadres.

Graag reactie of dit juist is.
Groeten,
Mariëlle

Maarten van den...

Hallo Mariëlle,

Je conclusies onder a zijn correct.

De relatie AOATGO geeft voor een adres (hoofd of nevenadres) het benoemde object (TGO) waar het bijhoort. De AOA vanwaaruit de relatie kan dus zowel hoofd- als nevenadres zijn van de gerelateerde TGO. Deze relatie is opgenomen in bg0310, omdat je soms bij een AOA wilt weten wat de identificatie van de TGO is waar deze bijhoort. Zie als onderbouwing paragraaf 3.1 ca pag. 11 in het document keuzenVerStUFfing in de documentatie van het sectormodel bg0310.

Ook in dat geval kan de gerelateerde TGO een adresAanduidingGrp bevatten met het hoofdadres ervan. Je conclusie dat de AOA vanwaaruit de relatie ligt een nevenadres moet zijn is dus niet juist.

Maarten

Mariëlle Copier

Maarten,

Bedankt voor je snelle reactie.
Als je de tweede conclusie niet mag trekken, hoe is dan duidelijk dat het aangeleverde AOA een neven- of hoofdadres van de gerelateerde TGO betreft?

Mijn bewering was niet dat de AOA altijd een nevenadres is, alleen als in de aangeleverde TGO geen of een ander adresAanduidingGrp wordt aangeleverd dan de AOA die je op dat moment aan het verwerken bent.

Groeten,
Mariëlle

Maarten van den...

Mariëlle,

Je kunt uitsluitend vaststellen of de AOA een hoofd- of nevenadres is, indien de gerelateerde TGO een adresAanduidingGrp bevat. Als adresAanduidingGrp de AOA bevat, dan is de AOA een hoofdadres en anders een nevenadres. Als de TGO geen adresAanduidingGrp bevat, dan kan je dit niet vaststellen.
Omdat adresAanduidingGrp een kerngegeven is in TGO, zal een kennisgeving normaal gesproken de adresAanduidingGrp bevatten. In vraag/antwoord berichten kan je er zelf om vragen.

Maarten