09.04: Geen beschrijvende identificatie belanghebbende

3 reacties / 0 nieuw
Frank Bink
09.04: Geen beschrijvende identificatie belanghebbende

09.04: Geen beschrijvende identificatie belanghebbende De Natuurlijk Persoon zijnde een Belanghebbende kent geen beschrijvende identificatie, vreemdelingennummer of RNI-nummer meer. Dit was in voorgaande versie (09) nog wel mogelijk en ook zo opgenomen in voorbeeldberichten (bijv. vtoDi01_TG4.xml). Wij hebben dit zo ingebouwd en aangezien het om ExtraElementen gaat, zal het bericht niet door validatie worden afgekeurd. De vraag is dan ook of we dit wel aan mogen blijven leveren. We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat dit alsnog ingebouwd moet gaan worden (in een eerstvolgende update?). Je wilt toch iets van een registratienummer hebben i.p.v. alleen maar een naam?

Robert Melskens

Deze fout 'zat'  in de testberichten 'vtoDi01_TG4.xml' en 'vtoDi01_TG6.xml'. Deze fouten zijn er echter al uitgehaald en zijn in versie 0.9.04 dus al niet meer aanwezig.

Arjan Kloosterboer

Een natuurlijk persoon zijnde belanghebbende wordt geidentificeerd met zijn of haar BSN, indien die belanghebbende een BSN heeft en dit van hem of haar bekend is bij degenen die de zaak behandelen. Dat is dus het 'iets van een registratienummer'.