Applicatie aanduiding in CORV berichten

2 reacties / 0 nieuw
John Rooijakkers
Applicatie aanduiding in CORV berichten

Binnen de CORV berichten worden verschillende applicatie aanduidingen gebruikt voor zowel de zender als de ontvanger van de diverse notificatie en zorgmelding berichten. Als zender worden Justitie, Politie-applicatie RvdK-applicatie en Applicatie gebruikt en voor de ontvanger worden Applicatie, Gemeente-applicatie en jeugd_applicatie gebruikt.

Bij zorgmeldingen met signaaltype "Notificatie jeugdreclassering" is de waarde van de zendende en de ontvangende applicatie in de stuurgegevens hetzelfde ("Applicatie"). Dit leverde onlangs problemen op in de (uitzonderlijke) situatie dat een bericht niet verwerkt kon worden en er een Fo01 retour werd gezonden.

Ons verzoek is om in ieder geval deze laatstgenoemde situatie te voorkomen door in de zendende applicatie een andere waarde te gebruiken dan in de ontvangende applicatie.

Bij voorkeur zien wij dat er een eenduidige applicatie naamgeving gebruikt wordt. Bijvoorbeeld door de "jeugdapplicatie" in alle berichten op dezelfde wijze aan te duiden en eventueel ook om "CORV" op te nemen als zender/ontvanger van berichten van/naar de CORV.

Wij zien deze wijziging graag meegenomen in versie 1.0 van het koppelvlak (juli 2015).

Robert Melskens

Dit wijzigingsverzoek heb ik opgevoerd in de issuelijst van KING als nummer 82.