Testset StUF-Koppelvlak Jeugdzorg bevat ongeldige test bestanden

3 reacties / 0 nieuw
Iwan Siebers
Testset StUF-Koppelvlak Jeugdzorg bevat ongeldige test bestanden

Beste LS, Tijdens het testen van de eerste CORV testset traden er problemen op bij het valideren van de XML. De XML berichten in de testset voldoen niet aan de tests gedefinieerd op het stuf testplatform, terwijl deze volgens de bijgeleverde PDF documentatie wel valid zouden moeten zijn. Als de verderop genoemde bestanden getest worden via de Ad Hoc Uitvoering op het plaftorm komen de beschreven problemen naar voren. Nu weet ik alleen niet zeker of het probleem is dat de testset verkeerd is, of dat de regels in het testplatform verkeerd gedefinieerd zijn. Hopelijk kan hier wat meer duidelijkheid in komen. Nu heb ik het probleem tijdelijk voor ons opgelost door de XML bestanden licht aan te passen zodat deze wel geaccepteerd wordt. Deze wijzigingen maak ik met plezier weer ongedaan als het probleem in de regels van het testplatform zitten of als deze fouten juist de bedoeling zijn. Fouten die optraden in de testset_StUF-Koppelvlak Jeugdzorg v0.9.04 20140924 Betreffende scenario SCN 101 - VTO 1 Berichten vtoDi01_TG2 & vtoDi01_TG9: - CORV000035: Volgens de regels staat het kvknummer op de verkeerde plek. Pas als deze verplaatst is naar 'Vestiging' wordt het document gevalideerd. Bericht vtoDi01_TG3: - CORV000002: De regel gaat af dat er geen telefoonnummer aanwezig is de eerste 'heeftAlsBelanghebbende'. Bericht vtoDi01_TG8: - CORV000005: heeftAlsBelanghebbende[2]/../extraElement[@naam='redenGeenInformering'] can not be empty. De hele node voor 'redenGeenInformering' ontbreekt. Dit is omdat in de testset de waarde van de 'indicatieGeinformeerd' 'false' is bij de vader als 'heeftAlsBelanghebbende'

Robert Melskens

Deze bestanden zijn inmiddels aangepast in de testset, dus deze zouden geen problemen meer moeten geven. De fouten zaten dus niet in de testregels. Overigens is het scenario SCN 101 - VTO 1 geen scenario dat een gemeentelijke Jeugdzorg applicatie zou moeten doorlopen. Het is specifiek bedoeld om de CORV applicatie zelf te testen. Het scenario is toegevoegd aan de testset omdat de berichten als voorbeeld kunnen dienen voor de berichten die de gemeentelijke Jeugdzorg applicaties zelf zouden moeten inschieten bij het doorlopen van scenario SCN 1 - vto 1. Ik neem aan dat ook jullie daarvoor jullie eigen berichten gebruiken.

Iwan Siebers

Dat was inderdaad de volgende stap. We gebruikten de testset onder andere om de communicatie zelf te testen. Ik had inmiddels ook gezien dat ik scenario SCN1 - vto1 moest gebruiken. Bedankt voor de info en bevestiging.