Gebruiker niet in te stellen

2 reacties / 0 nieuw
Christian Peeters
Gebruiker niet in te stellen

Voor de Document creatie service hebben we naast de Zender-Organisatie en Zender-Applicatie ook een Zender-Gebruiker nodig. In het StUF Testplatform zie ik wel de mogelijkheid om de Organisatie en Applicatie mee te geven / aan te passen, doormiddel van variabelen, maar de gebruiker kan ik niet mee geven.

Of zie ik iets over het hoofd? Zo niet, kan deze functionaliteit toegevoegd worden aan het testplatform?

bedankt,
Christian
iWRITER

Frank Samwel

Beste Christian,

Het element gebruiker is optioneel in de standaard. Een documentcreatie serviceprovider moet er dus tegen kunnen dat een consumer een bericht stuurt zonder gebruiker.

In het specificatiedocument staat hierover: "Op basis van het StUF-Stuurgegeven <applicatie /> van het zendende systeem dient het ontvangende systeem te bepalen of de gevraagde service/functie/koppeling door het zendende systeem mag worden gebruikt. Additioneel kan door het zendende en ontvangende systeem het stuurgegeven <gebruiker /> gebruikt worden."

Dus hoewel toevoegen van een gebruiker mogelijk en zelf aan te raden is, moet het ontvangende systeem autorisatie kunnen bepalen op basis van (alleen) het zendende systeem, zonder gebruiker.

Vriendelijke groeten, Frank Samwel