geefZaakdetails_Lv01 bericht krijgt een onbegrijpelijk foutmelding terug

6 reacties / 0 nieuw
Peter Raaphorst
geefZaakdetails_Lv01 bericht krijgt een onbegrijpelijk foutmelding terug

Het bericht in de bijlage wordt in de testset uitvoering afgekeurd op code ZKDM000005 met de melding Vraag (zakLv01) en antwoord (zakLa01) berichten moeten aan regels in tabel 4.1.2.2 voldoen. 

De implementatie leert ons dat het volgende wordt gecontroleerd:
 

def list = ["//zkn:gelijk/zkn:identificatie",
        "//zkn:scope/zkn:object"]

return ZknUtil.checkRequiredElements(list, request)

beide elementen zijn aanwezig en volgens de Xsd en de Ad-Hoc test correct. Curieus feit is dat dit bericht in een vorige test geen meldingen opleverde.

Graag vernemen wij wat er aan scheelt. 

 

Michael Elgersma

Beste Peter,

Ik heb met het toegevoegd bericht dezelfde testset uitgevoerd waarbij het betreffende bericht wel wordt goedgekeurd. Na een aantal keer herhalen krijg ik niet het resultaat waarbij regel ZKDMS0000005 af gaat en kan daarmee deze bevinding helaas niet reproduceren. Ik heb het rapport waarin deze regel afgaat i.c.m. met dit bericht bewaard en gevraagd of de technisch beheerder in de logbestanden meer kan achterhalen.

Wanneer je de testset nogmaals probeert uit te voeren zal het resultaat zeer waarschijnlijk gewoon goed zijn.

Met vriendelijke groet,

Michael Elgersma

 

 

Peter Raaphorst

Ik heb hetzelfde bericht via SOAPui ook zonder problemen kunnen aanbieden.

Na een debug sessie met Fiddler ben ik erachter gekomen dat het enige verschil is dat wij met SOAPui geformatteerde Xml hebben verstuurd. WCF stuurt ongeformatteerde Xml. Wanneer we met SOAPui hetzelfde bericht ook on-geformatteerd verzenden zien we de foutmelding terug.

Het probleem zit dus aan jullie kant in de lineparser en niet in de inhoud van het bericht. 
 

Rob Boxman

Deze week ben ik tegen dit zelfde probleem aangelopen en tot de conclusie gekomen dat het testplatform ongeformatteerde GeefZaakdetails berichten afkeurt. Nu blijkt dit probleem dus 3 maanden geleden al hier gemeld te zijn, maar nog steeds niet opgelost. Deze onbegrijpelijke fout heeft mij 1 dag werk gekost.

Frank Samwel

We hebben -denken we- de oorzaak gevonden en een fix doorgevoerd. Peter en/of Rob, kunnen jullie voor ons kijken of het nu goed is opgelost? Het issue is lastig voor ons te reproduceren, dus ik hoor graag ook van jullie of/dat het nu is opgelost.

Roel de Bruin

We hebben getest. Het probleem is nu verholpen. Het zelfde probleem tradt ook op bij geefZaakdocumentLezen en daar treedt het nu ook niet meer op.

Bedankt voor de snelle reactie.