Koppelen aan de teststraat

3 reacties / 0 nieuw
Peter Raaphorst
Koppelen aan de teststraat

Ik zag in de FAQ dat je een XML WISBERICHT kan sturen naar het test platform. Ik kan echter nergens een overzicht vinden van dergelijke berichten aan het test platform. Waar vind ik deze?

Heel concreet heb ik de volgende problemen met het automatisch koppelen van onze test straat:

1) Na ontvangst van het laatste bericht in het scenario gaat het betreffende scenario automatisch op inactief waarna ik de melding Client OT00501: Active testset execution not found for party=00000000000000000000006 krijg.

2) De exec-token lijkt genegeerd te worden. Ik wil testberichten voor verschillende scenario's kunnen sturen, bijvoorbeeld voor de ZS-DMS koppeling, waar wij de zaak en documenten berichten (die in twee verschillende scenario's zijn ondergebracht) willen kunnen testen onafhankelijk van een actief vlag.

 

 

Michael Elgersma

Beste Peter,

Je kunt d.m.v. het volgende http getRequest een testset uitvoering resetten en actief maken: http://stuftestplatform.nl:8280/stv/admin/change-execution-status?id=000...

Hierbij is het noodzakelijk om de cijfers: 00000, te vervangen voor het testsetId welke je wilt resetten. Als je deze stap altijd als eerste uitvoert en daarna de berichten uit de testscenario's verstuurd zal je geen problemen ondervinden zoals beschreven bij punt 1.

Executietokens worden in het StUF testplatform sinds release 1.3.0 niet meer ondersteund en scenario's zijn ondergebracht in testsets. Hierover is gecommuniceerd ten tijde van de release. Je kunt nu meerdere applicaties aanmaken in het testplatform en tegelijk met meerdere applicaties testsets uitvoeren. De 'endpoints StUF testplatform' welke geconfigureerd kunnen worden per applicatie moeten daarbij uniek zijn. Door een tweede (of meer) applicatie(s) aan te maken kan je punt 2 ook oplossen.

Het is niet mogelijk om te testen als er voor een applicatie geen testset actief is.

Met vriendelijke groet,

Michael Elgersma

Peter Raaphorst

Goed nieuws, we gaan er mee aan de slag. Hartelijk dank.