Regie- en Zaakservices 1.0 testscenario's

2 reacties / 0 nieuw
Lucien Kleintjens
Regie- en Zaakservices 1.0 testscenario's

Bij het doorlopen van de testscenario's van de Regie- en Zaakservices 1.0 lopen we tegen een aantal zaken aan:

1) genereerZaakidentificatie en genereerDocumentidentificatie zijn opgenomen als een apart scenario (1 en 5). In onze applicatie wordt het genereren van de de identificaties echter aangeroepen direct voorafgaand aan de creeerZaak / voegZaakdocumentToe berichten. Dit lijkt me ook een meer voor de hand liggende variant (en is bij de Zaak- Document Services testscenario's ook zo geïmplementeerd). 

2) In het scenario Scenario creëerZaak (c) - Deelplan wordt gesteld: "Scenario "creëerZaak (c) - Levensdomeinplan" is succesvol uit gevoerd. TTA maakt deelplan met betrekking tot de specifiek aangegeven levensdomeinplan die in betreffend scenario is aangemaakt.". Dit scenario kan niet succesvol uitgevoerd worden als het Levendomeinplan niet wordt ondersteund, terwijl dit optioneel is.

3) De testset voor "taakspecifieke applicatie" heeft o.a. de scenario's voor het creëren van gezinsplannen, levensdomeinplannen etc. Mijns inziens is dit inhoudelijk niet juist: de taakspecifieke applicatie kan weliswaar zaken en documenten aanmaken, maar dit zijn geen (gezins- of andere) plannen.

 

Frank Samwel

1) Inmiddels is de test aangepast. genereerZaakidentificatie en creeerZaak worden nu als koppel uitgevoerd.

2) Betreffende scenario is niet (meer) optioneel

3) Voor de test van taakspecifieke applicatie worden nu algemene Zaak- en documentservices services doorlopen. Er wordt niet meer gevraagd om specifieke regie zaken