Functionaliteit LeegDatabase

1 bericht / 0 nieuw
Ruud Kathmann
Functionaliteit LeegDatabase

Voor het uitvoeren van de conformiteitstoets en de aansluittoets is een speciale service gedefinieerd, namelijk leegDatabaseDi01.

Deze zorgt ervoor dat degene die de test uitvoert (leverancier bij conformiteitstoets en bronhouder bij aansluittoets) de database kan leegmaken, wanneer men een nieuwe toets wil doen. Bij het uitvoeren van de conformiteitstoets zal dit legen van de database snel gereed zijn, zodat ook nagenoeg direct weer "vulberichten" verzonden kunnen worden.

Bij de aansluiitoets kan het legen van de database enige tijd vergen, wanneer er sprake is van een vullingmet alle gegevens van een grotere gemeente. Het is dan wenselijk om te wachten met het aanbieden van "vulberichten" totdat ment de bevestiging heeft dat de database leeg is. Wanneer er tijdens het legen van de database vulberichten worden aangeboden, is een juiste verwerking van deze vulberichten niet gewaarborgd.

Daarom zal in de aansluittoetsomgeving, wanneer die in de lucht komt er een bericht worden verzonden, wanneer het legen van de database gereed is. Dit is een specifiek bericht leegDatabaseDu01 die alleen bedoeld is om de melding te geven. Het "niet sturen" van vulberichten tijdens het legen van de database is een verantwoordelijkheid van de bronhouder. Wanneer onverhoopt toch vulberichten worden verzonden, worden hiervoor geen foutberichten verzonden.

Om dit leegDatabaseDu01 bericht op te nemen, worden (per 1-4-2013)de volgende aanpassingen gedaan aan de schema's:

  • aansluitproces/woz0312_msg_aansluitproces.xsd (definiëren nieuw element leegDatabaseDu01)
  • aansluitproces/woz0310_stuf_msg_aansluitproces.xsd (definiëren stuurgegevens complexType voor leegDatabaseDu01)
  • aansluitproces/woz0312_ontvangAsynchroon_aansluitproces.wsdl hernoemd naar ansluitproces/woz0312_ontvangAsynchroon_aansluitproces_lv.wsdl

(Er moeten nu separate wsdl's zijn voor de LV WOZ en de gemeente)

aansluitproces/woz0312_ontvangAsynchroon_aansluitproces_gemeente.wsdl toegevoegd (definiëren van het kunnen ontvangen van het leegDatabaseDu01 bericht en het eventuele Fo03-foutbericht na het versturen van een leegDatabaseDi01 bericht).