Onterecht maxOccurs unbounded?

6 reacties / 0 nieuw
Joris Wit
Onterecht maxOccurs unbounded?

Het valt me op dat in het MEL_Di01 bericht ontleentAanduidingAan een maxOccurs 1 heeft, en heeftAlsAanduiding en heeftSluimerendObject maxOccurs unbounded hebben. (in het type WOZ-lv-WOZ-MEL).

Ik vraag me af waarom dit verschil bestaat. Voor al deze relaties kunnen immers niet meer dan 1 gerelateerden aanwezig zijn.

Ruud Kathmann

Inderdaad kan het maximaal één relatie zijn en kan er dus ook maar één relatie in onderzoek zijn. We zullen in de xsd-schema's dit ook aanpassen.

Joris Wit

Ik zie dat ditzelfde probleem aanwezig is in de LV antwoord berichten (voorbeeld wozLa01-lvwoz). Moet dit niet in het supertype WOZ-basis opgelost worden?

Maarten van den...

In de antwoordberichten is maxOccurs terecht unbounded, omdat deze relaties zoals Ruud ook al aangeeft inderdaad historie hebben. De beëindigde (historische) relaties worden in het antwoordbericht opgenomen na de actuele relatie.

Joris Wit

Kan ik hieruit opmaken dat de relatie WOZAOTAND (ontleentAanduidingAan) dus geen historie heeft? Deze heeft immers geen maxOccurs unbounded in hetzelfde antwoordbericht.

Ruud Kathmann

Het klopt dat heeftAlsAanduiding geen historie heeft. Dit zou dubbelop zijn met de historie die al wordt bijgehouden in de groep aanduidingWOZObject.