Opmerkingen xsd schema's

3 reacties / 0 nieuw
Joris Wit
Opmerkingen xsd schema's
  1. In het bericht BWOZ_Di01 zijn de delen beeindigNNP, beeindigNPS en beeindigVES op een andere manier opgenomen dan in de berichten MBE / MBG. Het lijkt me dat dit fout is.
  2. In het type WOZSUB-lv-WOZ-WijzigStatusBelang is aanduidingEigenaarGebruiker niet opgenomen. Omdat dit een kerngegeven is lijkt het dat dit wel in het bericht moet worden opgenomen. Dit geld overigens ook voor WOZSUB-kerngegevens. In de catalogus woz-gegevens voor afnemers versie 1.6 was dit gegeven ook eerst niet opgenomen als kerngegeven, maar daar is het reeds opgelost (in 1.6a).
Joris Wit

Nog een opmerking:

Als ik in OWOZ voegToeNPS en voegToeVES vergelijk, valt op dat voor het verblijfsadres van NPS het type VerblijfsadresGrp-lv-kennisgeving word gebruikt, en voor VES het type VerblijfsadresGrp-lv-kerngegevensKennisgeving. Het is me niet duidelijk waarom deze verschillen.

Ruud Kathmann

Joris,

Je hebt driemaal gelijk. We zullen in de patch van de WOZ-schema's die we per 1 januari 2013 uitbrengen deze verschillen rechtzetten.

Wat betreft het OWOZ voegToeVes, betekent dit dat ook bij de vestiging de straatnaam als afzonderlijke attribuut (naast openbare ruimtenaam) kan worden uitgewisseld).