Output in wsdl operations LV WOZ

3 reacties / 0 nieuw
Joris Wit
Output in wsdl operations LV WOZ

Ik krijg in XMLSpy een validatiefoutmelding op de WSDL bestanden woz0312_ontvangAsynchroon_lv_mutatie_afnemer.wsdl, woz0312_ontvangAsynchroon_lv_mutatie_gemeente.wsdl en woz0312_ontvangAsynchroon_lv_mutatie_lv.wsdl. De melding geeft aan dat het <output> element ontbreekt bij de operations. Deze is verplicht indien een <fault> element word gebruikt. Ik denk dat een Bv03 element moet worden toegevoegd.

Ditzelfde probleem was ooit aanwezig in het BAG-WOZ koppelvlak, zie hier.

Maarten van den...

Bij mij valideren de wsdl's wel, maar je hebt gelijk dat het output-element ontbreekt. Hier is voor gekozen, omdat in de communicatie met de LV WOZ heel vaak intermediaire nodes aanwezig zijn als gevolg van Digikoppeling. Als je tegen een intermediair aanpraat, dan hoor je een Bv04 terug te krijgen in plaats van een Bv03. Het komt erop neer dat de gebruikers van de wsdl het output-element nog moeten invullen afhankelijk van het feit of je een end node bent of een intermediaire node.

Het lijkt me wel goed, als dit nog ergens gedocumenteerd wordt. We zouden er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een wsdl voor een intermediaire node en voor een end node beschikbaar te stellen.

Joris Wit

Als 1 van beide oplossingen word doorgevoerd, lijkt me dat goed.