Percentage BTW vastleggen voor taxatiemethodiek 'g'

2 reacties / 0 nieuw
Jan Kok
Percentage BTW vastleggen voor taxatiemethodiek 'g'

Voor de volledigheid zou het handig zijn om de percentage btw op het taxatieverslag te kunnen tonen. Nu kan je alleen de waarde exlcusief en inclusief btw opgeven.

Jan Kok (QDelft)

Ruud Kathmann

Ik vraag mij af of we voor deze uitzonderingssituaties het Sectormodel moeten uitbreiden. De meeste objecten worden gewaardeerd naar de waarde in het economische verkeer. Bij die waarde speelt de BTW helemaal geen rol. Alleen bij de gecorrigeerde vervangingswaarde is de BTW een waardebepalende factor. Veel van de GVW objecten worden gewaardeerd excl. BTW. Het percentage BTW is dan niet relevant.

Bij het beperkte aantal objecten dat gewaardeerd wordt incl. BTW, wordt in de meeste gevallen gewoon met 19% BTW gerekend. Tenslotte is er een heel klein aantal objecten waarbij sprake is van deels BTW-plichtige activiteiten en deels vrijgestelde, zodat met een afwijkend percentage wordt gerekend.

Volgens mij is het ook in die gevallen voldoende helder, wanneer bedrag excl. BTW en bedrag incl. BTW worden getoond. Het extra tonen van dit percentage (ook in alle gavllen dat het niet relevant is) vormt alleen een extra bron voor fouten en onduidelijkheden.

Ruud