Scenario 7 ingangsdatumWaarde

2 reacties / 0 nieuw
Joris Wit
Scenario 7 ingangsdatumWaarde

Twee punten over de ingangsdatumWaarde in scenario 7:

  1. In de notitie "Tijdlijnen bij ingangsdatum waarde ongelijk aan 1 januari" staat dat bij een NBSK als gevolg van artikel 28 een afwijkende ingangsdatumWaarde moet worden geleverd. In de excel sheet staat wel een afwijkende ingangsdatumWaarde, maar pas bij een latere UBB. Deze ingangsdatumWaarde moet denk ik staan bij stap 16 (NBSK).
  2. In dezelfde notitie staat ook dat de ingangsdatumWaarde de datum is waarom de belanghebbende eigenaar is geworden. Echter, in stap 19 word deze gewijzigd naar de dag na de dagtekening van de beschikking. Ik zou dus denken dat de oorspronkelijke waarde gewoon goed is, en dat deze dus niet gewijzigd moet worden.
Ruud Kathmann

Klopt.

In het NBSK bericht van stap 16 moet volgens de beschreven procedure "de foute ingangsdatumWaarde" al worden opgevoerd en in stap 19 moet dan uiteindelijk de correcte ingangsdatumWaarde worden vastgelegd. Inderdaad blijkt dat in de scenario 7a-7c nog verkeerd wordt omgegaan met de ingangsdata, want inderdaad is 2011 03 03 de correctie ingangsdatumWaarde die in stap 19 moet worden vastgelegd.

We zullen de beschrijving van dit scenario aanpassen (en zorgen dat 7 t/m 7c weer synchroon lopen en dat ook getoetst wordt aan de correcte berichten in de StUF testvoorziening.