WOZKOZ meegetaxeerdeOppervlakte negatief of niet

3 reacties / 0 nieuw
Joris Wit
WOZKOZ meegetaxeerdeOppervlakte negatief of niet

Het valt me op dat voor het element meegetaxeerdeOppervlakte in WOZKOZ het type Maateenheid11-e word gebruikt, maar in het gegevenswoordenboek staat het type Maateenheid11-neg.

Vergelijk: in SWOKOZ word het type Maateenheid11-neg-e gebruikt.

Mag dus de meegetaxeerdeOppervlakte in WOZKOZ wel of niet een negatief getal bevatten?

Joris Wit

Zelfde vraag voor grondoppervlakte en meegetaxeerdeOppervlakteGebouwd in SWO. In het gegevenswoordenboek mogen deze negatief zijn, en in de xsd niet.

Ook valt me op dat grondoppervlakte in het gegevenswoordenboek in WOZ een kardinaliteit van 1-1 heeft en in SWO 0-1.

Ruud Kathmann

Inderdaad was het uitgangspunt om bij alle oppervlakten hetzelfde domein te gebruiken en wel Maateenheid11-neg-e. In het Gegevenswoordenboek staat dit correct. In de schema's zijn daarbij inderdaad drie afwijkingen, namelijk bij SWO de grondoppervlakte en meegetaxeerdeOppervlakte en bij WOZKOZ de meegetaxeerde oppervlakte. In de per 1 januari 2013 te publiceren "bugfixes"op de schema's zullen we dit herstellen. Voor de levering van berichten zal het geen gevolgen hebben, want het negatief zijn van deze meegetaxeerde oppervlakte is in de praktijk niet mogelijk.

Wat betreft de kardinaliteit is het in het Gegevenswoordenboek inderdaad "omgedraaid". Bij SWO is grondoppervlakte verplicht en bij WOZ niet (denk aan appartementen). Wanneer de grondoppervlakte ontbreekt in WOZ is wel een relatie naar SWO verplicht.

We zullen deze "bugfix" in het Gegevenswoordenboek ook per 1 januari 2013 publiceren.